provincie Limburg.be

Een vzw oprichten

De oprichting van een vzw gebeurt eigenlijk op het moment dat een aantal mensen die beslissing samen nemen. De oprichting moeten ze uiteraard wél formaliseren. Dit gebeurt in de vorm van een akte waarin die beslissing wordt neergeschreven. Nadien wordt dit ook publiek bekend gemaakt.

Tegenwoordig hoef je eigenijk niet meer uit je luie zetel te komen om een vzw op te richten. Via de zgn. e-Griffie van de federale overheid kan je volledig elektronisch (en met korting!) een vzw oprichten. Enkel statuten wijzigen kan voorlopig nog niet van achter je computer.

Bekijk hier het overzichtelijk stappenplan, inclusief de nodige documenten, dat Poppunt samen stelde.

POPADVIES OP MAAT

Vind je hier toch niet het antwoord op jouw vraag? Poppunt geeft ook persoonlijk advies.
popadvies@poppunt.be
Bel 02 504 99 00
Maak een afspraak

Eerstvolgende events

Link naar de andere disciplines

Nieuwsbrief

Ondersteuning