provincie Limburg.be

Rock Herk kijkt vooruit naar feestjaar

Traditiegetrouw geeft de organisatie van Rock Herk in deze periode, samen met de eindejaarswensen, een stand van zaken en een eerste zicht op de plannen en ambities voor het komende jaar. En dat belooft een bijzonder jaar te worden. In 2017 wordt de 35e EDITIE gevierd en daarom pakt Rock Herk uit met heel wat extra’s.

Op zaterdag 25 maart wordt het feestjaar in gang gezet met de eerste ROCK HERK MUZIEKQUIZ. Deze vindt plaats vanaf 19u in De Markthallen te Herk-de-Stad. Stijn Meuris neemt de presentatie voor zijn rekening en de winnende teams gaan aan de haal met een citytrip Londen of levenslang gratis toegang tot Rock Herk. Daarnaast zijn er ook nog heel wat concert- en festivaltickets te winnen. Inschrijven voor de quiz kan via www.rockherk.be/quiz/.

Enkele weken later, op zaterdag 15 april gaan we verder met FRESH BLOOD III, het tweejaarlijkse rockconcours van Rock Herk. De inschrijvingen starten op woensdag 1 februari. Meer informatie volgt later maar bands die hun kans willen wagen om een optreden op Rock Herk te versieren houden zich best klaar.

Op vrijdag 14 en zaterdag 15 juli is het dan aan ROCK HERK 35. Voor het tweede jaar op rij was Rock Herk afgelopen zomer volledig uitverkocht en dat is voor de organisatie vooral een teken om verder te gaan met de succesformule van de afgelopen jaren. Ook komende zomer kunt u dus weer terecht in Herk-de-Stad om te genieten van het beste uit de alternatieve muziek, gebracht door zowel bekende als nog te ontdekken bands tegen een democratische prijs. Maar 2017 moet vooral een feestjaar worden en dat zal tijdens het festival niet onopgemerkt blijven. Meer nieuws volgt binnen enkele maanden.

Rock Herk voelt zich bijzonder goed als middelgroot festival met twee dagen feest op twee podia voor 15.000 bezoekers. Er zal voor de komende editie dan ook niet worden gezocht naar oplossingen om meer bezoekers te ontvangen, maar wel naar manieren om de kwaliteit en beleving voor de aanwezige festivalgangers sterk te verhogen. En minstens even belangrijk in tijden van klimaatbezorgdheid, ook in 2017 zal Rock Herk bijkomend inspanningen leveren om de duurzaamheid van het festival te vergroten met de bedoeling in de loop van de komende jaren energieneutraal en afvalvrij te functioneren. Om het feestjaar in stijl af te sluiten wordt er momenteel gewerkt richting de organisatie van een kleinschalig dansfeest op een unieke locatie in de loop van november. Ook daarover later meer.

Rock Herk 2017 vindt plaats op vrijdag 14 en zaterdag 15 juli op het festivalterrein Harlaz-Olmenhof in Herk-de-Stad. Hou de website en Facebook-pagina in de gaten voor meer nieuws.

Eerstvolgende events

Link naar de andere disciplines

Nieuwsbrief

Ondersteuning