provincie Limburg.be

Chantal Acda & Arc Sonore

Chantal Acda

De Belgisch-Nederlandse Chantal Acda staat voor persoonlijke songs vol fijne laagjes en kwetsbaarheid. Ze draaide al even mee in groepen als Isbells, Marble Sounds en True Bypass vooraleer haar solocarrière in 2013 startte met Let your hands be my guide, één van de meest hartverwarmende platen van dat jaar. Ook opvolger The sparkle in our flaws uit 2015 was één van de beste albums van het jaar. En zonet verscheen de al even mooie opvolger Bounce back.

Op vraag van de Gentse Handelsbeurs ruimden haar traditionele begeleiders vorig jaar eenmalig plaats voor het negenkoppige mannenkoor Arc Sonore dat zowel thuis is in het Gregoriaanse repertoire als in hedendaags klassiek. De songs werden voor de gelegenheid voorzien van nieuwe, verrassende arrangementen waarin ook slagwerk en euphonium een sleutelrol toebedeeld kregen.

Speciaal voor haar derde optreden in CCHA speelt Chantal Acda ook tijdens SPOTS met Arc Sonore. Op zoek naar magie in hemelse sferen, Duystermuziek in de Heilig Kruiskerk.

zang & gitaar Chantal Acda / drums & percussie Eric Thielemans / euphonium Niels van Heertum / koor Arc Sonore / © Hanneke Wetzer & Koen Bauters

chantalacda.com & arcsonore.fab4.be

Suggesties

Eerstvolgende events

Link naar de andere disciplines

Nieuwsbrief

Ondersteuning