provincie Limburg.be

RVX festival .03

Maurits Pauwels
The Lighthouse © Diederik Craps
Low Land Home © Michiel Devijver

RVX, onze jaarlijkse muzikale rockende meergangenprogrammatie – om het woord festival eens niet te gebruiken – samen met de vrienden van sympathieke achterbuur RETRO VELINX is ondertussen al aan de derde editie toe. Vorige editie serveerde we al een patat van een affiche met hoogstaande smaakmakers als Equal Idiots, Elefant, Fence en STUFF op het vijf sterren-menu!

Deze editie doen we er nog een schepje bovenop want mister cool himself komt nog eens langs in Tongeren (als we het goed voor hebben dateert zijn vorige Tongerse passage tesamen in het helaas teloorgegane café Plaza in Nerem tijdens Bewogen Tongeren 2003 ) namelijk de Italiaans-Poolse gastarbeider vermomd als Nederlandstalige troubadour onder de naam van een zekere ‘MAURITS PAUWELS’. Die dus.

Daarnaast blijven wij onze rol als muzikaal lichtbaken en culturele vuurtoren nauw ter harte nemen en nodigen wij het mysterieuze LOW LAND HOME en illustere THE LIGHTHOUSE uit voor de derde editie van RVX.

LOW LAND HOME is melancholisch, mysterieus en intiem. Het type muziek dat je aandacht trekt en je met intensiteit omgeeft: dat doen de warme zang, intrigerende melodieën en authentieke toon met je. De topsingle ‘Underspoken’ doet alvast het beste vermoeden voor de toekomst. Voor de liefhebbers van o.a. Nick Cave en The National!

De Leuvense feel good indiepop band THE LIGHTHOUSE is één van de grote winnaars van de StuBru Nieuwe Lichting 2017 die vorig jaar al een plekje op het befaamde Hongaarse SZIGET festival wist te versieren en komende zomer de festivalweide van Suikerrock en Pukkelpop in vuur en vlam zal zetten. Hun hitsingle ‘Hollywood’ blaast in elk geval al het instant tekort aan vitaminen D als sneeuw voor de zon weg. Frisse dansbare popsongs die het midden houden tussen Two Door Cinema Club en The 1975. Voor fans van o.a. Vampire Weekend en Two door Cinema Club.

Aan deze ijzersterke RVX affiche wordt nog één straffe naam toegevoegd, maar voorlopig houden we de tanden nog even op elkaar.

Suggesties

Eerstvolgende events

Link naar de andere disciplines

Nieuwsbrief

Ondersteuning