provincie Limburg.be

DAAU: 25 jaar - Hineininterpretierung

DAAU

Een kwarteeuw muzikaal leven, dat verdient een feest. Zeker als dat het unieke pop-klassiek crossover kwartet DAAU betreft dat ooit als Die Anarchistische Abendunterhaltung aan de oppervlakte kwam. Dan viert men ook op hoogst eigenzinnige wijze, met een album dat coverplaat en nieuwe plaat tegelijk is: Hineininterpretierung.

Sinds 1992 verbaast DAAU de internationale muziekscene met hun muzikale vaardigheid, inventiviteit, aanstekelijke dynamiek en onnavolgbare muziek. DAAU ontroert, verontrust en zoekt het avontuur op. Invloeden uit de hedendaagse en klassieke muziek en een grote emotionele zeggingskracht typeren hun unieke sound.

In 2017 bestaat DAAU 25 jaar. Om dat te vieren bracht de band net het retrospectieve Hineininterpretierung uit. Rudy Trouvé - de éminence grise van de Antwerpse rockscène (dEUS, Dead Man Ray, Kiss My Jazz en Heaven Hotel) - trad op als 'curator', maakte een eigenzinnige selectie en nam de muziek opnieuw op met de band, mét gastrollen voor de oorspronkelijke leden Buni en Simon Lenski.

Live wordt het een feestelijke set waarbij de energie van de begindagen en het raffinement van de latere periode elkaar ontmoeten. Van extase naar ontroering en weer terug. Viool, cello, klarinet en accordeon versus de ongenaakbare attitude van een punkband.

klarinet Han Stubbe / contrabas Hannes d’Hoine / accordeon Roel Van Camp / drums & marimba Jeroen Stevens / © Tom Verbruggen

daau.com

Suggesties

Eerstvolgende events

Link naar de andere disciplines

Nieuwsbrief

Ondersteuning