provincie Limburg.be

Jasper Steverlinck

Jasper Steverlinck

Een zanger is geen groep maar een ajuin. Wie laag na laag afpelt komt uit op de kern. En krijgt tranen in de ogen, als het écht heel goed is. Jasper Steverlinck is écht heel goed. Hij bestaat geheel en al uit stem. De Stem Van Vlaanderen. En Ver Daarbuiten. Angeliek en betoverend.

Naast aanvoerder van hitlijsten (zijn versie van Life on Mars van David Bowie stond wekenlang op één) is hij ook een musician’s musician. De collega’s die van hun paard gebliksemd werden als ze hem voor het eerst hoorden zijn talloos. Zo ook Brian Molko van Placebo, die zijn management de opdracht ga om die vocale goudmijn te tekenen. Jasper is klaar voor de wereld en vice versa.

Dit najaar is Vlaanderen de eerste halte op weg naar de rest van de wereld. Met een nieuwe plaat onder de arm staat hij voor het eerst sinds 2004 in de theaters, begeleid door een gitaar en de piano van Valentijn Elsen. Op het album gaat hij terug naar de bron: zijn unieke stem. Klaterend als een Zwitserse bergbeek, hemelhoog als een arend in volle vlucht. Zijn schrijftalent is gerijpt, de songs rollen over de tong als een Barollo van een topjaar. Als Jasper Steverlinck niet bestond dan moesten ze hem uitvinden.

zang & gitaar Jasper Steverlinck / piano Valentijn Elsen / © Charlie De Keersmaeker

jaspersteverlinck.com

Suggesties

Eerstvolgende events

Link naar de andere disciplines

Nieuwsbrief

Ondersteuning