provincie Limburg.be

Wende: Mens

Wende

Wende ontwikkelde zich de afgelopen jaren tot één van de meest veelzijdige en spraakmakende artiesten en performers van Nederland. Of het nu pop, elektro, chanson, klassiek of hedendaagse muziek is, of zelfs een film: ze slaagt er steeds weer in het publiek diep te raken.

Voor Mens benaderde ze gerenommeerde schrijvers als Dimitri Verhulst en Arnon Grunberg om samen nieuwe verhalen en songs te schrijven over wat het is om mens te zijn in onze tijd.

"Vrij me voorbij de angstdat jij me zal verlaten.Liegen duurt het langst:jij zal me niet verlaten!Vrij me vrij van zorgenvrij me vrij van mij.Geloof in mij tot morgenen vrij dan weer met mij."Dimitri Verhulst

Het resultaat is een intieme, verrassende en confronterende reis door een leven vol van miniatuurvertellingen. Zo keert Wende met Mens op een hedendaagse manier terug naar haar wortels: het chanson. Een liedvorm die als geen ander de traditie kent de kern van het mens-zijn te raken.

Totnogtoe was Wende amper te zien op de Vlaamse podia, maar haar moment is nu gekomen: "Ik bons al jaren op jullie deuren, mag ik nu?" stelde ze recent nog in De Standaard. Na de overrompelende première in Leuven is het nu aan Hasselt om haar in de armen te sluiten.

zang & piano Wende Snijders / percussie & electronica Yan & LudoWic / regie Marcus Azzini / vormgeving Chloe Lamford / coproductie Muziektheater Transparant / © Bullet-Ray

wende.nu

Suggesties

Eerstvolgende events

Link naar de andere disciplines

Nieuwsbrief

Ondersteuning