provincie Limburg.be

Low Roar e.a.

Low Roar

De Amerikaanse singersongwriter Ryan Karazija verhuisde in 2010 van het zonnige San Francisco naar het koude Reykjavik om daar zijn debuut Low Roar op te nemen. Waar anders kon hij die mysterieuze en intieme nummers schrijven dan in het land van Ólafur Arnalds, Björk en Jóhann Jóhannsson?

Op dat debuut staan uitgesponnen songs met instrumentale intermezzo’s van laagjes gitaar, viool, percussie en harmonium. Luister naar Low Roar en opeens loop je daar zélf, in het weidse landschap van IJsland met de snijdende wind in je gezicht.

Opvolger O uit 2014 deed er nog een schepje bovenop en klinkt als één meeslepende dromerige trip langs gletsjermeren, fjorden en zwarte stranden met verwijzingen naar Sigur Rós, Radiohead en Grizzly Bear.

Net verscheen album nummer drie, Once in a long long while..., met opnieuw die bijzondere mix van prachtige ambient soundscapes en hartverscheurende melodieën.

Low Roar was één van de hoogtepunten van Eurosonic 2015 en imponeerde sinds ook in Gent en Brussel. Nu eindelijk in Hasselt tijdens Nordic night(s), maak je alvast klaar voor een overweldigende ervaring!

zang, gitaar & percussie Ryan Karazija / drums Logi Guðmundsson / toetsen Leifur Björnsson

lowroarmusic.com

Suggesties

Eerstvolgende events

Link naar de andere disciplines

Nieuwsbrief

Ondersteuning